Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

GSK: Εκδήλωση Ενημέρωσης για την Μηνιγγίτιδα τύπου Β

Στο πλαίσιο της εκστρατείας Ενημέρωσης του κοινού για την Μηνιγγίτιδα τύπου Β, η GSK πραγματοποίησε διήμερη εκδήλωση τo Σάββατο και την Κυριακή 02-03/11, στο Golden Hall, με την παρουσία παιδιάτρων και αναγνωρίσιμων μαμάδων, οι οποίες στήριξαν έμπρακτα την εν λόγω πρωτοβουλία.

Τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της GSK, εντός του Golden Hall, επισκέφτηκαν περισσότεροι από 6.000 γονείς. Είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους στους παιδιάτρους, σχετικά με τα συμπτώματα και τους τρόπους μετάδοσης. Αλλά και την σημασία της πρόληψης από την συγκεκριμένη νόσο.

O παιδίατρος κ. Αθανάσιος Οικονόμου δήλωσε ότι: «H Μηνιγγίτιδα τύπου Β είναι μία νόσος που εμφανίζει συμπτώματα απλής ίωσης. Όμως εξελίσσεται ραγδαία και μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο μπορεί να έχει ακόμα και θανατηφόρο έκβαση».

O παιδίατρος κ. Νικόλαος Τσιλίφης, δήλωσε ότι: «Η κατάσταση του παιδιού που θα νοσήσει από Μηνιγγίτιδα τύπου Β μπορεί να επιβαρυνθεί ραγδαία με απρόβλεπτες συνέπειες. Γι’ αυτό η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού είναι η καλύτερη οδός για όλες τις ηλικίες από την βρεφική και μετά».

Η πρέσβειρα της Εκστρατείας Ενημέρωσης, κ. Σταματίνα Τσιμτσιλή, καθώς και η κ. Ελεονώρα Μελέτη και η κ. Μυρτώ Κάζη συμμετείχαν, επίσης, ενεργά, στην πρωτοβουλία της GSK, στηρίζοντας την εκδήλωση με την παρουσία τους. Απευθυνόμενες προς το κοινό υπογράμμισαν την ανάγκη έγκυρης και υπεύθυνης ενημέρωσης από τον παιδίατρο. Αλλά και τη σημασία του εμβολιασμού ως μέτρου πρόληψης από την συγκεκριμένη νόσο.

Η πρέσβειρα της Εκστρατείας Ενημέρωσης, κ. Σταματίνα Τσιμτσιλή, καθώς και η κ. Ελεονώρα Μελέτη και η κ. Μυρτώ Κάζη

Ύπουλη νόσος

H Μηνιγγίτιδα τύπου Β είναι μια ύπουλη νόσος, που παρουσιάζεται χωρίς προειδοποίηση, με συμπτώματα μιας απλής ίωσης και εξελίσσεται ραγδαία συνήθως εντός 24 ωρών, προκαλώντας σοβαρές αναπηρίες ή και θάνατο. Μοναδικός τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός κατά της νόσου, ο οποίος κατέστη εφικτός στην Ελλάδα από το 2013, με το εμβόλιο που μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 2 μηνών και προστατεύει όλες τις ηλικιακές ομάδες από τη μηνιγγίτιδα Β, ενώ από το 2017 έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων και χορηγείται δωρεάν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νόσο, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.enimeronomai-prolamvano.gr καθώς και στα hashtags #enimeronomai #prolamvano.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services