Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Σύντομα ξεκινά o 4ος κύκλος του επιτυχημένου εκπαιδευτικού προγράμματος “mini-mba in Pharma”! Εγγραφείτε στο μοναδικό στην Ελλάδα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει ως βάση το ακαδημαϊκό περιεχόμενο και την αξία ενός ΜΒΑ προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της φαρμακευτικής αγοράς και των στελεχών της.

Το 3ο Επιστημονικό Συνέδριο για τα εναλλακτικά προϊόντα καπνού «3rd Scientific Summit on Tobacco HarmReduction: Nove products, Research & Policy», διεξάγεται φέτος διαδικτυακά, με τη συμμετοχή επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Το συνέδριο ξεκινά την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου και διαρκεί 2 μέρες, με 16 συνεδρίες και 50 περίπου ομιλητές από 26 χώρες.

Ένα πειραματικό μονοκλωνικό αντίσωμα της Eli Lilly μείωσε σημαντικά μετά από μερικές μέρες τα επίπεδα του κορονοϊού και τα συμπτώματα στους ανθρώπους που χορηγήθηκε, καθώς επίσης την πιθανότητα εισαγωγής τους στο νοσοκομείο, χωρίς μάλιστα να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία.

Οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία της επικράτειας ανέρχονται σήμερα σε 930, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Οι Επισκέπτες Υγείας είναι παρόντες για τη διασφάλιση της υγείας του ατόμου, της οικογένειας και της κοινότητας είναι το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Επισκέπτη Υγείας.

Η Lilly και η Incyte ανακοίνωσαν τα πρώτα δεδομένα που προέκυψαν από τη μελέτη Adaptive Covid-19 Treatment Trial (ACTT-2), που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (ΝΙΑID) των ΗΠΑ.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.) χορήγησε άδεια κυκλοφορίας υπό όρους για το entrectinib, ένα αντικαρκινικό φάρμακο νεότερης γενιάς, που αναμένεται να συμβάλλει στην εξέλιξη της αντικαρκινικής θεραπείας, καθώς επιτρέπει την αντιμετώπιση ορισμένων οδηγών μεταλλάξεων του καρκίνου, ανεξάρτητα από το σημείο όπου βρίσκεται ο όγκος στον οργανισμό.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στις πολιτικές που εφάρμοσε η κυβέρνηση στον τομέα του φαρμάκου. Στις αλλαγές που έκανε αλλά και που σχεδιάζει στο επόμενο διάστημα η κυβέρνηση στο ζήτημα του φαρμάκου αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Η πρόσφατη υγειονομική κρίση ανέδειξε τη σημασία της διασφάλισης συνθηκών επάρκειας ειδικά σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία και το φάρμακο. Ελλάδα και Ευρώπη πρέπει να μειώσουν το βαθμό εξάρτησης από τα εισαγόμενα φάρμακα από τρίτες χώρες και να υιοθετήσουν μία μακροπρόθεσμη, συνεκτική πολιτική, η οποία θα οδηγεί στην αυτάρκεια φαρμάκων και στην προσέλκυση επενδύσεων».

Στην αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων με στόχο τη συγκράτηση του κορωνοϊού οδήγησε η ραγδαία αύξηση, το τελευταίο διάστημα, των κρουσμάτων που εντοπίζονται καθημερινά πλέον στην Αττική.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών- Εθελοντών- Φίλων-Ιατρών « Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με θέμα «Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα» την προσεχή Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 -20:30.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services