Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

ΕΟΠΥΥ: Πως θα χορηγείται το παιδικό εμβόλιο synagis

Οδηγίες σχετικά με τα αιτήματα έγκρισης για το φάρμακο SYNAGIS εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η νέα εμβολιαστική περίοδος του φαρμάκου SYNAGIS ορίζεται από Νοέμβριο 2019 έως και Μάρτιο 2020.

Τα βήματα χορήγησής του

Στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης, η αίτηση μπορεί να υποβληθεί: Από ιατρό νεογνολόγο, παιδίατρο ή καρδιολόγο, στις περιπτώσεις συγγενούς καρδιοπάθειας και θα αφορά στην έγκριση δόσεων. Θα χορηγούνται έως πέντε δόσεις σύμφωνα με την άδεια κυκλοφορίας του φαρμάκου προκειμένου να πραγματοποιηθούν εντός της εποχής έξαρσης του RSV.

Ο αριθμός των φιαλιδίων που απαιτούνται ανά δόση θα ελέγχεται κατά την εκτέλεση της συνταγής με την προσκόμιση βεβαίωσης του ιατρού. Θα αναγράφεται το πρόσφατο βάρος του παιδιού σύμφωνα με την εγκεκριμένη δοσολογία του φαρμάκου. Η συνιστώμενη δόση palivizumab είναι 15 mg / kg σωματικού βάρους και βάσει αυτής απαιτείται ένα φιαλίδιο μέχρι το βάρος του παιδιού να ανέλθει στα 6700γρ και άνω, όπου απαιτούνται δύο φιαλίδια.

Στις πολύδυμες κυήσεις απαιτούνται ξεχωριστά αιτήματα (ένα αίτημα για κάθε ΑΜΚΑ)

Για την εκτέλεση των συνταγών από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ από την 1η Νοεμβρίου 2019, θα προσκομίζονται:

Ηλεκτρονική συνταγή

Βεβαίωση του θεράποντος ιατρού με το πρόσφατο βάρος του παιδιού

Φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού με τις αναγραφόμενες ημερομηνίες που πραγματοποιήθηκαν οι προηγούμενες δόσεις, με σφραγίδα και υπογραφή του ιατρού. Επικολλημένοι οι σειριακοί αριθμοί των ταινιών γνησιότητας, μοναδικοί για κάθε συσκευασία του φαρμάκου καθώς και της σελίδας που αναγράφεται το βάρος

Το φαρμακείο θα χορηγεί κάθε δόση μετά την παρέλευση είκοσι (20) ημερών από την ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε ο εμβολιασμός (προηγούμενη δόση). Σημειώνεται ότι οι ηλεκτρονικές συνταγές δεν επιτρέπεται να είναι επαναλαμβανόμενες ή να αφορούν αγωγή δύο μηνών (δίμηνες).

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2021 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services