Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Εγκρίθηκε στη Βρετανία το εμβόλιο της Pfizer

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech για επείγουσα χρήση. Η αρμόδια βρετανική ρυθμιστική αρχή, η MHRA, λέει ότι ο εμβολιασμός, το οποίο προσφέρει έως και 95% προστασία από την ασθένεια Covid-19, είναι ασφαλές για διάθεση από την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι εμβολιασμοί θα μπορούσαν να ξεκινήσουν εντός των επόμενων ημερών για άτομα, που ανήκουν σε ομάδες υψηλής προτεραιότητας. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει 40 εκατ. δόσεις – αρκετές για τον εμβολιασμό 20 εκατ. ατόμων, αφού ο εμβολιασμός περιλαμβάνει με δύο δόσεις. Περίπου 10 εκατ. δόσεις θα είναι διαθέσιμες σύντομα, ενώ οι πρώτες 800.000 φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες ημέρες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του NHS, Sir Simon Stevens, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες υγείας προετοιμάζονται για “τη μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού στην ιστορία της χώρας μας”. Περίπου 50 νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής και τώρα δημιουργούνται κέντρα εμβολιασμού σε χώρους όπως συνεδριακά κέντρα, όπως μεταδίδει το BBC.

Παρόλο που μπορεί να ξεκινήσει ο εμβολιασμός, οι άνθρωποι πρέπει ακόμη να επαγρυπνούν και να ακολουθούν τους κανόνες κατά του κοροναϊού για να σταματήσουν την εξάπλωση, λένε οι ειδικοί. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διατηρηθούν οι κοινωνικές αποστάσεις και οι μάσκες, καθώς το εμβόλιο έχει αποδειχθεί μεν ότι προστατεύει τον εμβολιαζόμενο από το να νοσήσει, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη αν εμποδίζει τη μετάδοση του ιού.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2021 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services