Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Πρωτοποριακό πρόγραμμα μειώνει κατά 90% το χρόνο ελέγχου των τουριστών στα σύνορα

Ένα πρωτοποριακό ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ παρουσιάστηκε σήμερα. Η εφαρμογή του συστήματος μειώνει κατά 90% το χρόνο ελέγχου των τουριστών στα σύνορα.

Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα τύπου του ΟΑΚΑ από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανεα και τον Γ. Πλαβούκο από την εταιρία MainSys που έχει αναπτύξει το σύστημα χάρη σε πόρους του ΕΣΠΑ. Με απλά λόγια, πρόκειται για ένα προηγμένο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης στόλου που θα επιτρέπει στον ΕΟΔΥ να βελτιστοποιήσει τη διαχείριση των κινητών ομάδων και παράλληλα να έχει εικόνα σε πραγματικό χρόνο τόσο για τους ελέγχους στις πύλες εισόδου όσο και για την ιχνηλάτιση των επαφών των κρουσμάτων.

Μέχρι σήμερα, η καταχώρηση των στοιχείων των τουριστών γίνεται χειρόγραφα, γεγονός που σημαίνει ότι είναι χρονοβόρα και υπάρχουν λάθη στην εισαγωγή των στοιχείων.

Με την εφαρμογή του νέου συστήματος η εισαγωγή θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσα σε ελάχιστο χρόνο και με μηδενικά λάθη. Τα μέλη των κινητών ομάδων θα είναι εφοδιασμένα με ειδικές ταμπλέτες, οι οποίες διαθέτουν θερμομέτρηση και θα μπορούν να σκανάρουν τον κωδικό QR του εγγράφου που καλούνται να συμπληρώσουν όλοι οι τουρίστες πριν την είσοδο τους στη χώρα μας (PLF – Passenger Locator Form).

Εξίσου σημαντικό είναι ότι το λογισμικό θα διασυνδέεται με τον αλγόριθμο βάση του οποίου κρίνεται αν κάποιος τουρίστας θα υποβληθεί σε δειγματοληπτικό έλεγχο και αν το δείγμα είναι θετικό θα ενημερώνει αυτόματα το μητρώο ασθενών με COVID-19.

Σήμερα πραγνατοποιειται εκπαίδευση στα μέλη των ΚΟΜΥ στην Αθήνα και ακολουθεί εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο, γεγονός που σημαίνει ότι από βδομάδα θα ξεκινήσει να χρησιμοποίηση στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν σεμινάρια εκπαίδευσης σε Πάτρα και Κρήτη. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανεας επεσήμανε ότι το προγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αποτελεί πρότυπο για όλη την Ευρώπη στη διαχείριση πιθανών κρουσμάτων από COVID-19, αξιοποιώντας τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης και βαθιάς μάθησης. Τέλος ανέφερε ότι μέχρι σήμερα οι κινητές ομάδες έχουν πραγματοποιήσει 3.900 αποστολές και 75.000 τεστ για τον νέο ιό.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services