Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Επιταχύνεται η διαδερμική τεχνολογία patch

Η διαδερμική παράδοση φαρμάκων προσφέρει οφέλη όπως η απελευθέρωση χωρίς βελόνες και η ευκολότερη αυτοδιαχείριση.

Τα μικροσυσσωματώματα είναι ένας τύπος διαδερμικής απελευθέρωσης στην οποία εφαρμόζεται ένα σύνολο μικροσκοπικών προβολών (δηλαδή μικροσφαιρίδια) που περιέχουν ξηρό φάρμακο στο δέρμα χρησιμοποιώντας ένα έμπλαστρο που μοιάζει με επίδεσμο. Το PATH είναι ένας μη κερδοσκοπικός, παγκόσμιος οργανισμός υγείας που ερευνά διαδερμικά έμπλαστρα παράδοσης φαρμάκων για περισσότερα από 10 χρόνια. Τον Αύγουστο του 2018, ο οργανισμός προώθησε το Κέντρο Αριστείας του Microarray Patch (MAP) ως τετραετή πρωτοβουλία για την επιτάχυνση της ανάπτυξης, ιδίως για παγκόσμιες ανάγκες υγείας, όπως τα εμβόλια και τα βασικά φάρμακα.Οι Darin Zehrung και  Courtney Jarrahian, διευθυντές του Κέντρου Αριστείας MAP,  αναφέρθηκαν  στην πρωτοβουλία και σε μερικές από τις προκλήσεις που έχουν εντοπίσει για τη διαδερμική παρασκευή εμπλάστρων. Ο Zehrung είναι ο παγκόσμιος ηγέτης του προγράμματος και ο Jarrahian είναι σύμβουλος προγραμμάτων, τόσο σε Medical Devices όσο και σε Health Technologies στο PATH.

Οι μικροσυστοιχίες ή οι MAPs είναι μια καινοτόμος τεχνολογία παράδοσης στην πρώιμη φάση ανάπτυξης που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση εμβολίων και φαρμάκων χωρίς βελόνα ή σύριγγα. Την περασμένη δεκαετία, η PATH, σε συνεργασία με προγραμματιστές και παγκόσμιους φορείς, έχει προωθήσει το σχεδιασμό και την ανάπτυξη της τεχνολογίας patch microarray για μια σειρά από ανάγκες δημόσιας υγείας, όπως ιλαρά, HIV, γρίπη, ελονοσία, νεογνική σηψαιμία και πολιομυελίτιδα. Αναγνωρίσαμε τις προκλήσεις -συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών που περιστρέφονται και των περιορισμένων ευκαιριών για προσεγγίσεις σε επίπεδο πλατφόρμας- που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ανάπτυξης των προϊόντων Ως αποτέλεσμα, η PATH δημιούργησε το Κέντρο Αριστείας MAP, με την υποστήριξη του Υπουργείου Διεθνούς Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου, για να καταλύσει την ανάπτυξη αυτής της πολλά υποσχόμενης τεχνολογίας.

Μέσω του Κέντρου Αριστείας, στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε τα ενδιαφερόμενα μέρη και να συντονίσουμε μια στρατηγική προσπάθεια για τον εντοπισμό και την επιτάχυνση της τεχνολογίας ΜΑΡ για τις υγειονομικές ανάγκες υψηλής προτεραιότητας στις χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα. Επί του παρόντος, είμαστε ένα έτος σε αυτήν την τετραετή πρωτοβουλία. Η PATH συνεργάζεται με την κοινότητα προγραμματιστών του MAP και τις παγκόσμιες οργανώσεις ενδιαφερομένων φορέων υγείας σε έξι λειτουργικούς τομείς: ανάγκες του προγράμματος, ανάπτυξη προϊόντων, παραγωγή, κανονιστική ρύθμιση, επιχειρηματική στρατηγική και δέσμευση - που είναι καθοριστικής σημασίας για την προώθηση αυτής της πολλά υποσχόμενης καινοτομίας.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services