Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού για τη Βηρυτό

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» ΤΗΣ ΒΗΡΥΤΟΥ

Με πρωτοβουλία της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση φαρμάκων κάθε είδους και επιδεσμικού υλικού, με στόχο την κάλυψη των αναγκών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Άγιος Γεώργιος» της Βηρυτού. Η ανθρωπιστική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Λιβάνου στην Αθήνα.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Άγιος Γεώργιος» της Βηρυτού διαθέτει 400 κλίνες και λειτουργεί με τη φροντίδα της Ελληνορθόδοξης Χριστιανικής κοινότητας του Λιβάνου, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη εδώ και 150 χρόνια, σε όλους τους πολίτες της χώρας.

Η μεγάλη έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού κατέστρεψε ολοσχερώς την κεντρική φαρμακαποθήκη του Λιβάνου, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες υγείας της χώρας να αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών τους.

Το φαρμακευτικό υλικό θα συγκεντρώνεται καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) μέχρι και την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020, από τις 09:00 έως τις 14:00, στους εξής χώρους: Γραμματεία Κοσμητείας Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘκαι στις Γραμματείες των Τμημάτων Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής και Οδοντιατρικής.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλα τα στελέχη των Τμημάτων της Σχολής Επιστημών Υγείας αλλά και σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη.

Το υλικό που θα προσφερθεί μπορεί είτε να αγοραστεί από φαρμακεία (έστω και ένα κουτί φαρμάκου), είτε να προέρχεται από φάρμακα που βρίσκονται ήδη στο σπίτι και δεν χρησιμοποιούνται.

Συγκεκριμένα, η Πρεσβεία του Λιβάνου στην Αθήνα κάνει έκκληση για:

Αγχολυτικά,
Αναισθητικά
Αναλγητικά,
Αντιβιοτικά,
Αντιπηκτικά,
Εμβόλια,
Ινσουλίνη,
Ιατρικές προμήθειες για το καρκίνο.
Οποιαδήποτε προσφορά φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, είναι δεκτή.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services