Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία επιλύθηκε μετά από συνάντηση του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ένα σημαντικό βήμα για τη μείωση των αναμονών στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, κάνει ο Οργανισμός με μια νέα υπηρεσία που θέτει σε λειτουργία και θα αφορά αρχικά πιλοτική εφαρμογή στα φαρμακεία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τη δέσμευση ότι «η κάθε ιδιωτική δωρεά θα βρίσκει την θέση που της αξίζει: Θα έχει από την Πολιτεία, τα κίνητρα για να εκπονηθεί. Και από την Δημόσια Διοίκηση, τις συνθήκες για να υλοποιηθεί», έλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσία του στην ειδική εκδήλωση στο νοσοκομείο «Σωτηρία» του υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τον COVID-19.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία και η αξιολόγηση για 23 νέους Διοικητές Νοσοκομείων. Πρόκειται για 23 θέσεις σε νοσοκομεία όλης της χώρας που παραμένουν ακέφαλα. Η διαδικασία καθυστέρησε λόγω και του κορονοϊού, αφού η προκήρυξη είχε δημοσιοποιηθεί τον Μάρτιο.

Την έναρξη λειτουργίας της πρώτης και μοναδικής διακομματικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σηματοδοτεί η σημερινή ημέρα, που ασχολείται αποκλειστικά με τον καρκίνο: της διακομματικής ομάδας Challenge Cancer. Πρόεδρος αυτής της ανεπίσημης ομάδας ευρωβουλευτών από όλα τα κόμματα είναι ο Cristian Bușoi (ΕΛΚ) και συμπρόεδροι οι ευρωβουλευτές Alessandra Moretti (S&D), Aldo Patriciello (ΕΛΚ), Frédérique Ries (Renew), ενώ η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Ασθενών με Καρκίνο (ECPC) είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία της Γραμματείας.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services