Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι η συνταγματική δημόσιου σκοπού πρόβλεψη του κράτους να λαμβάνει μέριμνα για τη δημόσια υγεία επιτρέπει να διαγράφονται από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία τα παιδιά, σε περίπτωση κατά την οποία οι γονείς αρνούνται να τα εμβολιάσουν.

Με νομοθετική ρύθμιση όσοι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ μεταβούν στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδος για να στηρίξουν το σύστημα, θα λάβουν διπλό μισθό, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Τα λόγια του πρωθυπουργού ότι «τα δεδομένα θα μας δείξουν το δρόμο, όχι οι ημερομηνίες» επικαλέστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί για την προοπτική άρσης των περιοριστικών μέτρων στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega». Επεσήμανε ότι «τα δεδομένα που έχουμε δει τις τελευταίες μέρες δείχνουν μια σχετική σταθεροποίηση και μείωση», τόνισε ότι οι εξαγωγές από τα νοσοκομεία είναι περισσότερες από τις εισαγωγές, κλίνες ΜΕΘ βαίνουν μειούμενες ενώ αυξάνει ο αριθμός των διαθέσιμων απλών κλινών covid κι ενώ η πορεία είναι πτωτική «θέλουμε περισσότερο χρόνο».

Σε προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων πλην ιατρών, προχωρά το υπουργείο Υγείας προκειμένου να στελεχωθούν τα νοσοκομεία αλλά και το ΕΚΑΒ εν μέσω πανδημίας κορονοϊού. Οι προσλήψεις αφορούν σε συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.) δηλαδή επικουρικό προσωπικό, ενώ η εφαρμογή άνοιξε την Τρίτη 1.12.2020 στις 8:00 και θα παραμείνει ανοικτή έως και την Τρίτη 8.12.2020 στις 24:00 

Οι πρόσφατες αλλαγές στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ όπως φαίνεται άφησαν …μισό τον Οργανισμό, καθώς διορίσθηκε νέα Διοικήτρια η μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Θεανώ Καρποδίνη, αλλά …μέχρι εκεί. 

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services