Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Έκκληση Αντικαρκινικής εταιρείας για αντιγριπικό εμβόλιο: «Δείξτε αυτοσυγκράτηση για χάρη των ογκολογικών ασθενών»

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, απηύθύνε έκκληση προς τους Έλληνες πολίτες να επιδείξουν τη δέουσα αυτοσυγκράτηση για να χορηγηθούν τα αντιγριπικά εμβόλια κατ’ προτεραιότητα στους ογκολογικούς ασθενείς και άλλους χρόνιους πάσχοντες.

Τεράστια είναι η ζήτηση φέτος για το εμβόλια κατά της γρίπης, καθώς η πανδημία του κορονοϊού καθιστά επιτακτική ανάγκη τον εμβολιασμό.

Έτσι, οι λίστες αναμονής που έχουν δημιουργηθεί είναι μεγάλες. Προτεραιότητα έχουν οι ευπαθείς ομάδες και γι΄αυτό η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μετά από αναφορές που έλαβε απηύθυνε έκκληση στο κοινό να κάνει λίγη υπομονή προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους ογκολογικούς ασθενείς να εμβολιαστούν πρώτοι.

«Στη συνέχεια, μπορούν να εμβολιαστούν οι υγιείς από τις ηλικίες που ορίζουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Αυτή η πρακτική προστατεύει καλύτερα την δημόσια υγεία και αναδεικνύει τα αισθήματα ανθρωπισμού που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν όλους τους συμπολίτες μας» ανέφερε στην ανακοίνωσή του

Φτάνουν για όλους τα εμβόλια κατά της γρίπης

Εκτεταμένη αναφορά έκανε ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μετά από πρόσφατη επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Πουλάς στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της γρίπης. Ειδικότερα, θέλησε να καθησυχάσει όσους ανησυχούν ότι τα εμβόλια κατά της γρίπης δε θα φτάσουν για όλους. 

«Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η ζήτηση θα καλυφθεί στο έπακρο. Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε και τους δύο ιούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι φέτος η χώρα μας έχει εξασφαλίσει 35% περισσότερες δόσεις εμβολίου σε σχέση με την περσινή χρονιά.. Συνολικά η χώρα μας έχει εξασφαλίσει 4,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της γρίπης. 
Ο κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε ότι από τα μέσα Οκτώβρη θα ξεκινήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού με τα εμβόλια να βρίσκονται ήδη στη χώρα μας. 

«Έχει ξεκινήσει η συνταγογράφηση και η διάθεσή τους και υπάρχει επάρκεια» συπλήρωσε.

Τέλος τόνισε την ανάγκη «να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το ποσοστό των υγειονομικών που θα εμβολιαστούν φέτος», οι οποίοι αποτελούν ομάδα προτεραιότητας.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services