Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Εκπαίδευση γιατρών για τον κοροναϊό στα σχολεία

Με στόχο την εκπαίδευση γιατρών που θα συγκροτήσουν την Ομάδα Πιστοποιημένων Ιατρών του ΙΣΑ πραγματοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών «Ο Γιατρός στο Σχολείο της Πανδημίας από τον Κοροναϊό».

Δεκάδες γιατροί, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ενημερώθηκαν για τον κορoναϊό, προκειμένου να λάβουν δράσεις, σε δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σχολεία, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων κ.ά.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών ήρθε σε επιφάνεια ως ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η εκπαιδευτική κοινότητα, η έλλειψη ιατρικής κάλυψης, ιδιαίτερα εν μέσω της επιδημίας.

Με πρόθεση να καλύψει αυτό το κενό, ο ΙΣΑ οργανώνει ταχύρρυθμη διαδικτυακή εκπαίδευση με την πολύτιμη βοήθεια των ιατρών μελών του, που επιθυμούν να συμβάλλουν εθελοντικά στην πληροφόρηση του κοινού για τον κορoναϊό.

Ο ΙΣΑ θα ανακοινώσει το επόμενο χρονικό διάστημα, λίστα με τους πιστοποιημένους γιατρούς που θα συμμετέχουν στην Ομάδα Ενημέρωσης των σχολείων της Αττικής.

«Η εκπαιδευτική κοινότητα αποτελεί έναν σημαντικό κρίκο στην στρατηγική για την αναχαίτιση της διασποράς του κοροναϊού» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ.Πατούλης.

Παράλληλα, χρειάζεται η ευαισθητοποίηση του σχολικού πληθυσμού, ως βασικό πυλώνα της προσπάθειας για την πρόληψη της εξάπλωσης της επιδημίας, σύμφωνα  με τον κ. Πατούλη. Στο πνεύμα αυτό προβάδισμα έχει δοθεί τόσο στη στήριξη των εκπαιδευτικών και την ενημέρωση των παιδιών και των γονιών.

«Τα δεδομένα από τις πρώτες αυτές εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο ατομικής ευθύνης της σχολικής κοινότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Στην προσπάθεια αυτή οι γιατροί της Αθήνας θα σταθούν δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, όπως έκαναν το διάστημα της επιδημίας, σύμφωνα με τον κ. Πατούλη.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2021 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services