Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Κικίλιας: Έρχονται μέτρα σε δήμους της Αττικής

Στην εφαρμογή τοπικών μέτρων σε επίπεδο δήμων στην Αττική μελετούν οι αρχές, με στόχο τον έλεγχο εξάπλωσης της πανδημίας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να ληφθούν οριζόντια μέτρα για όλη την περιφέρεια Αττικής.

Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, “τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική. Επιδημιολογικά ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση. Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο Δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση”.

Όσον αφορά τα σχολεία, ο υπουργός Υγείας δεν έκρυψε την ανησυχία του για το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα σε άλλες χώρες που άνοιξαν τα σχολεία τους, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και το Ισραήλ. “Ανοίγουν σχολεία, κλείνουν σχολεία, γίνεται αναθεώρηση καθημερινά των υγειονομικών κανόνων, ανάλογα με τα κρούσματα. Θα είμαστε προσεκτικοί, υπάρχει task force η οποία έχει δημιουργηθεί για αυτό ακριβώς το σκοπό. Θέλω να πάμε βήμα-βήμα, με πολλή προσοχή. Το πρώτο μέλημά μας είναι η υγεία των παιδιών”, σημείωσε.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2021 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services