Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Κορονοϊός: Ενεργοποιούνται και οι εργαζόμενοι στις ΤΟΜΥ – Που μεταφέρθηκαν

Και το υγειονομικό προσωπικό στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) καλείται να συμβάλει στην αντιμετώπιση της επιδημίας στη χώρα μας, σύμφωνα με απόφαση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (1η ΥΠΕ).

Ειδικότερα εδώ και λίγες ημέρες εργαζόμενοι στις ΤΟΜΥ κυρίως της Αθήνας, μεταβαίνουν στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται σήμερα περιστατικά covid-19 προκειμένου να φροντίσουν υγειονομικά τους πάσχοντες.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση σκόπευε να αξιοποιήσει το προσωπικό των ΤΟΜΥ και στο πρώτο κύμα της επιδημίας στη χώρα μας, αλλά λόγω της περιορισμένης διασποράς τελικά δεν χρειάστηκε. 

Πρόκειται για το ξενοδοχείο covid-19 στην καρδιά της Αθήνας, που ορίσθηκε προκειμένου να φιλοξενεί πάσχοντες που δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα ή είναι συμπτωματικοί και δεν διαθέτουν κατάλυμα διαμονής.

Γιατροί και νοσηλευτές

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, το υγειονομικό προσωπικό των ΤΟΜΥ θα συμβάλει στη φροντίδα των ασθενών με κορονοϊό έως το τέλος του χρόνου, αφού κρίθηκε ότι μπορεί και άλλοι συνάνθρωποι μας να χρειαστεί να μεταφερθούν στο ξενοδοχείο covid-19 στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Σήμερα στο ξενοδοχείο διαμένουν 37 άτομα που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, 36 αλλοδαποί και ένας Έλληνας που δεν διαθέτουν σπίτι για να διαμείνουν.

Στο ξενοδοχείο μεταβαίνουν επί 24ωρου βάσεως γιατροί και νοσηλευτές των ΤΟΜΥ για να παράσχουν ιατρικές υπηρεσίες. Ως κέντρο αναφοράς των περιστατικών αυτών έχει ορισθεί το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services