Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Οικογενειακοί γιατροί: Στον αέρα οι συμβάσεις και οι αμοιβές από τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ

Νέα αγκάθια για τους οικογενειακούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που κινδυνεύουν να μην πληρωθούν για τον Οκτώβριο. Αλυσιδωτές είναι οι επιπτώσεις από τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και τις προωθούμενες τροποποιήσεις στη λειτουργία του Οργανισμού, καθώς όπως φαίνεται επηρεάζονται ακόμη και οι συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών.

Ειδικότερα το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ καθώς και άλλες ρυθμίσεις, προβλέπει ότι οι συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών του ΕΟΠΥΥ ανανεώνονται έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Από την άλλη ο ΕΟΠΥΥ με ανακοίνωσή του πριν από λίγες ημέρες είχε επισημάνει ότι ο σημερινός τρόπος αμοιβής του κλάδου θα διατηρηθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ενώ αμέσως μετά θα ορισθεί από το υπουργείο Υγείας άλλος τρόπος αποζημίωσης του κλάδου ενώ θα συναφθούν ταυτόχρονα και νέες συμβάσεις. 

Οι αλλαγές στον ΕΟΠΥ

Ωστόσο οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ που προωθούνται μέσω τροπολογίας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, φέρνουν καθυστερήσεις στον καθορισμό των νέων αμοιβών αλλά και στη σύναψη των συμβάσεων.

Είναι ενδεικτικό με βάση έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ότι κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ χθες Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, το θέμα ετέθη αναλυτικά χωρίς ωστόσο να δοθούν απαντήσεις από τη Διοίκηση του Οργανισμού.

Το πρόβλημα προκύπτει από την αλλαγή του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ που προβλέπεται στο σχετικό νομοσχέδιο και μπλοκάρει τις νέες συμβάσεις του κλάδου. 

Μέχρι όμως να γίνουν οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ οι οικογενειακοί γιατροί είναι στον «αέρα» όπως άλλωστε και οι αποζημιώσεις τους για επισκέψεις που έχουν πραγματοποιήσει ειδικά τον Οκτώβριο, αφού οι συμβάσεις τους έχουν ανανεωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου με τη ρύθμιση του υπουργείου Υγείας.

Και το ζήτημα παραμένει καθώς θα πρέπει να γίνουν οι όποιες αλλαγές στον Οργανισμό που προωθεί το υπουργείο Υγείας με νέα Διοίκηση και νέο ΔΣ για να μπορέσουν να ρυθμιστούν και τα θέματα των οικογενειακών γιατρών.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2021 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services