Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Πέτσας για κορονοϊό: Τέλος του χρόνου ή αρχές του 2021 το εμβόλιο

Ορατό για πρώτη φορά να υπάρξει εμβόλιο για τον κορονοϊό στο τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου έτους ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Την ίδια στιγμή δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει φροντίσει για την έγκαιρη προμήθεια του εμβολίου και την διάθεσή του με τη μέγιστη ταχύτητα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο χάρτη θνησιμότητας η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα Παρόλα αυτά υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων και στην Ελλάδα γι αυτό εφαρμόζονται δυο νέα μέτρα. Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέστησε σαφές πως η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείνουν τα μπαρ και τα εστιατόρια πριν τις 12:00 τα μεσάνυχτα, ούτε να μπει περιορισμός στην κυκλοφορία για τους άνω των 65 ετών.

Νέα έκκληση στους νέους

Η εξάπλωση του ιού εντοπίζεται μεταξύ των νέων. Και γι’ αυτό και οι ειδικοί, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, απευθύνουμε έκκληση στους νεότερους να προσέχουν και να αποφεύγουν μαζικές συναθροίσεις.

Όπως ανέφερε παρατηρείται ακόμη, ότι ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων συμμορφώνεται στα μέτρα, την ίδια στιγμή εκδηλώνονται μεμονωμένες, συνειδητά οργανωμένες προσπάθειες απείθειας στα ισχύοντα μέτρα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι διασποράς του ιού.

Πόσοι έλεγχοι έγιναν

Ήδη η Αστυνομία πραγματοποίησε το Σάββατο, 49.745 ελέγχους στους οποίους βεβαιώθηκαν 520 παραβάσεις για μετακίνηση από 00:30 έως 05:00 και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, διαπιστώθηκαν 25 παραβάσεις και έγιναν 5 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ενώ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 6 καταστήματα.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services