Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

ΠΟΥ: Προχωρά στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης αρχής για τη διαχείριση της πανδημίας

Στην σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής προχωρά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η οποία θα διερευνήσει τον χειρισμό της πανδημίας από τον ίδιο τον Οργανισμό και τις κυβερνήσεις του κόσμου.

Η πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Έλεν Κλαρκ και η πρώην πρόεδρος της Λιβερίας, Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ συμφώνησαν να ηγηθούν της επιτροπής και να επιλέξουν τα μέλη της, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς στη διάρκεια συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης των αντιπροσώπων των 194 κρατών μελών του ΠΟΥ.

Τα κράτη- μέλη του Οργανισμού είχαν ζητήσει ομόφωνα τον Μάιο να αξιολογηθεί η παγκόσμια απάντηση στην πανδημία. Και ο επικεφαλής του ΠΟΥ προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχτεί τις«διαιρέσεις» της διεθνούς κοινότητας που «δίνουν το πλεονέκτημα» στον κορωνοϊό, δύο ημέρες μετά την επίσημη επιβεβαίωση από τις ΗΠΑ ότι αποσύρονται από τον οργανισμό.

<p">«Οι διαιρέσεις ανάμεσά μας δίνουν το πλεονέκτημα στον ιό» και «δεν θα μπορέσουμε να νικήσουμε την πανδημία, αν είμαστε διαιρεμένοι», υπογράμμισε ο Δρ Τέντρος απευθυνόμενος στη διπλωματική κοινότητα των κρατών μελών.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services