Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Αισιόδοξα τα μηνύματα ότι μέχρι το φθινόπωρο του 2021 θα έχουμε πετύχει υψηλά ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως. Σε καίρια ερωτήματα  που απασχολούν όλους μας αυτό τον καιρό σε σχέση με τα πολυαναμενόμενα εμβόλια έναντι του Sars-Cov-2 απαντά ο διευθυντής Έρευνας στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον καρκίνο, και καθηγητής Μακρομοριακών Δομών και Σχεδιασμού Φαρμάκων στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, κ. Αναστάσης Περράκης. Ο καθηγητής εξηγεί αναλυτικά, για ποιο λόγο τα εμβόλια που τώρα παρασκευάζονται είναι ασφαλή, ποιες αβεβαιότητες παραμένουν μέχρι ώρας, καθώς επίσης απαντά δηκτικά στους αρνητές που επικαλούνται διάφορα fake news προκειμένου να μην εμβολιαστούν.

Μοριακό τεστ, τεστ αντιγόνων ή αντισωμάτων. Στο ερώτημα «Ποιο τεστ να κάνω για τον κορωνοϊό;» ο κ. Νικόλαος Σπανάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας του Ομίλου HHG δίνει απαντήσεις.

«Ζούμε μια πρωτόγνωρη κρίση Δημόσιας Υγείας» αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα Real News ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας και συνεχίζει γράφοντας πως πρόκειται για : Μια πανδημία που σαρώνει εδώ και μήνες τον πλανήτη κατά κύματα.

O καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, εξηγεί σε ανάρτησή του στο Facebook τι είναι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού Covid-19 και πώς θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services