Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Εγκρίθηκε νέα θεραπεία για λευχαιμία


Η απόφαση επιτρέπει στους γιατρούς να χορηγούν το Rydapt σε συνδυασμό με την κλασική θεραπεία για ασθενείς που έχουν διαγνωστεί για οξεία μυελογενή λευχαιμία, που φέρουν μία συγκεκριμένη μετάλλαξη (FLT3).

Ακόμη, το φάρμακο έλαβε έγκριση ως μονοθεραπεία για την αντιμετώπιση ενηλίκων με επιθετική συστημική μαστοκύττωση (ASM), συστημική μαστοκύττωση που συνδέεται με αιματολογικό νεόπλασμα (SM-AHN) ή λευχαιμία μαστοκυττάρων. Η μαστοκύττωση είναι μια σπάνια νόσος η οποία παρουσιάζει μεγάλη ετερογένεια και χαρακτηρίζεται από παθολογική συνάθροιση μαατο-κυττάρων σε διάφορους ιστούς του οργανισμού.

Τα μαστοκύτταρα αποτελούν μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος κάθε ανθρώπου. Η διαφορά στους ασθενείς με μαστοκύττωση είναι ότι παρουσιάζουν μια μη φυσιολογική ανάπτυξη και συσσώρευση των μαστοκυττάρων σε ένα ή περισσότερα οργανικά συστήματα (π.χ. δέρμα, μυελό των οστών, ήπαρ, σπλήνα).

Μέχρι σήμερα, οι ασθενείς που πάσχουν από όλα αυτά τα νοσήματα έχουν μικρό χρόνο επιβίωσης και λίγες θεραπευτικές επιλογές και γι’ αυτό η κυκλοφορία του Rydapt είναι πολύ σημαντική για να καλύψει σοβαρές ανάγκες των ασθενών.

Η οξεία  μυελογενή  λευχαι ία (ΟΜΛ) είναι η πιο κοινή οξεία λευχαιμία στου  ενήλικους  ασθενείς  και η συχνότητά της  αυξάνεται  με την ηλικία. Έχει διάφορους υπότυπους με διαφορετική πρόγνωση και απάντηση στη θεραπεία.

Η θεραπεία εξαρτάται από τον τύπο της οξείας μυελογενούς λευχαιμίας που έχει ο ασθενής και από την ηλικία του. Η θεραπευτική προσέγγιση είναι διαφορετική σε παιδιά και έφηβους από ότι σε ενήλικες ή ηλικιωμένους άνω των 60 ετών. Οι επιλογές θεραπείας για κάθε ασθενή πρέπει να είναι εξατομικευμένες.

Πηγή: virus.com.gr

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services