Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Η σεκουκινουμάμπη "φρέναρε" τη νόσο σε ασθενείς με αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα


Τα νέα, μακροπρόθεσμα δεδομένα επιβεβαιώνουν, επίσης, ότι επιτυγχάνονται διατηρούμενες βελτιώσεις στα σημεία και στα συμπτώματα σε ποσοστό σχεδόν 80% των ασθενών, ενώ η σεκουκινουμάμπη εμφανίζει ευνοϊκό και συνεπές προφίλ ασφαλείας.

Τα καλά νέα ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Ρευματολογίας/Συνδέσμου Ρευματολόγων Επαγγελματιών Υγείας (ACR/ARHP), που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η σεκουκινουμάμπη, ο μοναδικός αναστολέας της IL-17A που είναι εγκεκριμένος για την αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα, είναι ένας πλήρως ανθρώπινος βιολογικός παράγοντας, με ιδιαίτερη στόχευση για χρήση ως θεραπεία πρώτης γραμμής σε αυτήν τη χρόνια φλεγμονώδη νόσο, που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της κινητικότητας.

«Το κύριο εύρημα που προκύπτει από αυτά τα δεδομένα είναι ότι, οι ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία με σεκουκινουμάμπη, μπορεί να έχουν, πλέον, τη δυνατότητα να διατηρήσουν την κινητικότητά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς η αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα είναι μια πάθηση που προκαλεί αναπηρία και μπορεί να προσβάλει έναν άνθρωπο κατά τη δεύτερη δεκαετία της ζωής του, όταν έχει ακόμη πολλά χρόνια να ζήσει», δήλωσε ο Vas Narasimhan, Global Head, Drug Development και Chief Medical Officer της Novartis.

«Για πρώτη φορά για οποιονδήποτε βιολογικό παράγοντα, η σεκουκινουμάμπη δείχνει ότι σχεδόν 80% των ασθενών δεν εμφάνισe ακτινολογική εξέλιξη για διάστημα έως και τεσσάρων ετών. Αυτά τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι η σεκουκινουμάμπη μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να ζήσουν με λιγότερο πόνο και να διατηρήσουν την κινητικότητά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Πηγή: healthmag.gr

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services