Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Νέα ΜΗΣΥΦΑ έρχονται στην αγορά - Στοιχεία τιμολόγησης στον ΕΟΦ


Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΕΟΦ, τέσσερα από αυτά έχουν καταθέσει πλήρη αίτηση και άλλα τέσσερα αίτηση γενοσήμου, ένα είναι προϊόν παραδοσιακής φυτικής προέλευσης και έξι υβριδικά.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα προϊόν κατά της γρίπης σε τέσσερις μορφές, δύο κατά του βήχα, ένα αντι-ισταμινικό σε δυο συσκευασίες, μία βιταμίνη, δύο παυσίπονα σε τέσσερις μορφές, ένα προστατευτικό των αγγείων και ένα για την πεπτική οδό και το μεταβολισμό.

Όπως ανακοινώθηκε από το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΦ, στα πλαίσια της διαδικασίας τιμολόγησης των νέων ΜΗΣΥΦΑ φαρμακευτικών προϊόντων καλούνται οι κάτοχοι των αδειών κυκλοφορίας αυτών να υποβάλλουν έως και την Δευτέρα 20-11-2017 τα φύλλα έρευνας και τα στοιχεία των προς τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη συναλλαγματική ισοτιμία και δεδομένα τιμών στα 27 Κράτη - Μέλη της ΕΕ στις 01-09-2017.

Η υποβολή των ανωτέρω στοιχείων θα πρέπει να γίνει σε ηλεκτρονική μορφή, με τη χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής στη Διαδικτυακή Πύλη του ΕΟΦ, διαδικασία η οποία εφαρμόζεται κατά την ανατιμολόγηση. 

Σημειώνουμε ότι παρότι οι τιμές των ΜΗΣΥΦΑ έχουν απελευθερωθεί, τηρείται η διαδικασία τιμολόγησης, με τις τιμές που προτείνουν οι φαρμακευτικές να γίνονται αποδεκτές, όμως στις συσκευασίες των προϊόντων υποχρεωτικά αναγράφονται οι ενδεικτικές τιμές τους. Επιπλέον, οι τιμές τους δημοσιοποιούνται με την ανάρτηση σχετικού καταλόγου.

Πηγή: healthmag.gr

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services