Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Νέο φάρμακο για την ψωρίαση

Περίπου 14 εκατ. άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη υποφέρουν από ψωρίαση, μία χρόνια, αυτοάνοση και φλεμογμονώδη διαταραχή, η οποία οδηγεί στη δημιουργία «πλακών» στο δέρμα.

Η νόσος δεν είναι μεταδοτική και η ακριβής αιτιολογία παραμένει άγνωστη. Προσβάλλει το ίδιο συχνά άντρες και γυναίκες και μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία, αν και η συνήθης ηλικία έναρξης είναι μεταξύ 20-35 ετών.

Η νέα θεραπεία αφορά ασθενείς με ήπια έως σοβαρή ψωρίαση, που αφορά περίπου το 20% των περιστατικών. Η θεραπεία στην αρχή απαιτεί δύο δόσεις: Η δεύτερη πρέπει να ληφθεί 4 εβδομάδες από την πρώτη και στη συνέχεια η θεραπεία επαναλαμβάνεται κάθε 8 εβδομάδες.

Η έγκριση από την Ε.Ε. βασίζεται στα δεδομένα 3 κλινικών δοκιμών. Έτσι, η μελέτη VOYAGE-1 στην οποία πήραν μέρος 837 ασθενείς έγινε σύγκριση του TREMFYA με εικονικό φάρμακο και το HUMIRA (adalimumab), δείχνοντας πολύ καλύτερα αποτελέσματα: Περίπου το 80% των ασθενών, που έλαβαν τη θεραπεία είχαν σε ποσοστό 90% «καθαρό» δέρμα.

Το guselkumab είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα, το οποίο στοχεύει σε μία πρωτεΐνη (ιντερλευκίνη-23), η οποία είναι γνωστό ότι παίζει ρόλο κλειδί στην ανάπτυξη των αυτοάνοσων, φλεγμονωδών παθήσεων, όπως η ψωρίαση. Έχει εγκριθεί και στις ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2017.

Πηγή: virus.com.gr

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services