Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Οι βρετανοί αποζημιώνουν νέα θεραπεία για τη βαριά, ρευματοειδή αρθρίτιδα


Οι οδηγίες αναφέρουν ότι το Kevzara θα καλύπτεται σε συνδυασμό με μεθοτρεξάτηως θεραπευτική επιλογή σε ενήλικες, στους οποίους δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση σε εντατική θεραπεία με συμβατικά ή άλλα τροποποιητικά της νόσου φάρμακα (DMARDs).

Εκτός από τη μεθοτρεξάτη, στην κατηγορία αυτή ανήκουν ουσίες όπως λεφλουνομίδη, σουλφασαλαζίνη, κυκλοσπορίνη, υδροξυχλωροκίνη κ.ά. Το Kevzara θα χορηγείται μόνο του (μονοθεραπεία) σε ασθενείς με σοβαρή, ενεργή ρευματοειδή αρθρίτιδα, οι οποίοι δεν έχουν ανοχή στη μεθοτρεξάτη και δεν μπορούν να λάβουν ριτουξιμάμπη.

Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι στη Βρετανία ζουν με ρευματοειδή αρθρίτιδα, οι οποίοι καθημερινά ταλαιπωρούνται από συμπτώματα, όπως σοβαρό πόνο, πρήξιμο, δυσκαμψία ή σωματική κόπωση. Πολλοί ασθενείς αποτυγχάνουν στις υπάρχουσες θεραπείες ή με την πάροδο του χρόνου παύουν να ανταποκρίνονται σε αυτές, με συνέπεια να υπάρχει επιτακτική ανάγκη για νέες θεραπείες.

Το Kevzara (sarilumab) είναι ένα ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που συνδέεται με τον υποδοχέα της ιντερλευκίνης-6 (IL-6R) και αναστέλλει τη δράση της. Αυξημένα επίπεδα ιντερλευκίνης-6 (IL-6) εντοπίζονται στο αρθρικό υγρό ασθενών, που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα και παίζουν σημαντικό ρόλο τόσο στην παθολογική φλεγμονή όσο και στην καταστροφή των αρθρώσεων, που αποτελούν κύρια χαρακτηριστικά της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Το νέο φάρμακο αναπτύχθηκε από τη γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi και έλαβε άδεια κυκλοφορίας τον Ιούνιο. Η έγκρισή του βασίστηκε στα δεδομένα κλινικών μελετών, που έλαβαν από 3.300 ενήλικες με μέτρια έως σοβαρή ενεργή ρευματοειδή αρθρίτιδα οι οποίοι εμφάνισαν ανεπαρκή ανταπόκριση ή μη ανοχή σε ένα ή περισσότερα βιολογικά ή μη βιολογικά τροποποιητικά της νόσου αντιρρευματικά φάρμακα (DMARDs).

Πηγή: virus.com.gr

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services