Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Πάνω από 2.000 ανοσοθεραπείες για τον καρκίνο!


Η μελέτη φέρει τον τίτλο “Comprehensive Analysis of the Immuno-Oncology Landscape” και δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Annals of Oncology (https://goo.gl/NW3xZ7). Συνολικά, υπάρχουν 940 νέες ανοσοθεραπείες σε κλινικό στάδιο και 1.064 σε προκλινικό.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο τόσο μεγάλος αριθμός των υπό ανάπτυξη θεραπειών δείχνει ξεκάθαρα ότι στο άμεσο μέλλον θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στη μάχη με τον καρκίνο προς όφελος των ασθενών. Όμως, εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις.

Μία περιοχή στην οποία εστιάζει το ινστιτούτο, είναι οι θεραπείες (μονοκλωνικά αντισώματα), που μπλοκάρουν την αλληλεπίδραση μεταξύ του υποδοχέα της πρωτεΐνης PD-1 και των συνδετών του PD-L1 και PD-L2. Με αυτόν τον τρόπο, το ανοσοποιητικό «απελευθερώνεται» για να καταπολεμήσει το ίδιο τα καρκινικά κύτταρα. Σήμερα, υπάρχουν σε κλινικό στάδιο ανάπτυξης 164 νέα φάρμακα, από τα οποία 50 έχουν ήδη λάβει άδεια κυκλοφορίας στις ΗΠΑ.

«Αυτή είναι η πρώτη ανεξάρτητη μελέτη, που ποσοτικοποιεί και επιβεβαιώνει τα δυνητικά οφέλη από την ανοσο-ογκολογία», επισημαίνει ο Aiman Shalabi, ιατρικός διευθυντής του CRI. Το ινστιτούτο θα διαθέσει τη μελέτη μέσω του Internet για την πληρέστερη ενημέρωση ερευνητών και εταιρειών, ώστε να αποφεύγονται επικαλύψεις.

Πηγή: virus.com.gr

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services