Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Opdivo: Το πιο αποτελεσματικό φάρμακο κατά του μελανώματος;


Μετά από κάθε διάγνωση όγκου που βρίσκεται σε αναστρέψιμο στάδιο, η πρώτη σκέψη είναι η επέμβαση, ώστε να αφαιρεθεί ο προβληματικός ιστός. Το ενδεχόμενο επανεμφάνισης υπάρχει πάντα στο προσκήνιο. Αυτό ίσως να μην ισχύει στο άμεσο μέλλον.
        
Η φαρμακευτική εταιρεία Bristol-Myers Squibb έκανε μια έρευνα σε 900 ασθενείς με μελάνωμα τρίτου και τέταρτου βαθμού. Τους χώρισε σε δύο ομάδες και χορήγησε στους μεν το φάρμακο Opdivo και στους δε το Yervoy, που είναι αυτό που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι ασθενείς σήμερα.
        
Όλοι ανεξαιρέτως είχαν προηγουμένως υποστεί εγχείρηση αφαίρεσης του μελανώματος. Και τα δύο φάρμακα έχουν τη δυνατότητα να βοηθούν τον οργανισμό να βρει τα προβληματικά κύτταρα και να τα καταστρέφει.
        
Ένα χρόνο μετά την χορήγηση των δύο φαρμάκων, το 71% των ασθενών που είχαν πάρει Opdivo ήταν ζωντανοί και χωρίς επάνοδο της ασθένειας. Το αντίστοιχο ποσοστό για το Yervoy ήταν στο 61%. 18 μήνες μετά τα ποσοστά ήταν 66% και 53%.
    
Οι γιατροί που διεξήγαγαν την έρευνα σπεύδουν να πουν ότι το Opdivo είναι η καλύτερη συμπληρωματική λύση μετά την επέμβαση, μιας και εκτός του υψηλού ποσοστού του, έχει μόλις το 1/3 των παρενεργειών του κυρίαρχου ως σήμερα Yervoy.

Πηγή: www.ygeiaonline.gr

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services