Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Νέα δεδομένα για την φαρμακευτική ουσία σεκουκινουμάμπη


Τα δεδομένα θα προστεθούν στις πληροφορίες συνταγογράφησης του φαρμάκου και τίθενται σε ισχύ στις ΗΠΑ, αμέσως. Η σεκουκινουμάμπη είναι ο πρώτος και ο μοναδικός ανταγωνιστής της ιντερλευκίνης-17A (IL-17A) που είναι εγκεκριμένος για τη θεραπεία της ενεργούς ψωριασικής αρθρίτιδας (ΨΑ), της ενεργούς αγκυλοποιητικής σπονδυλαρθρίτιδας (ΑΣ) και της μέτριας έως σοβαρής ψωρίασης κατά πλάκας στους ενήλικες. 

Η ψωριασική αρθρίτιδα (ΨΑ), μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη κινητικότητα και μη αναστρέψιμη βλάβη των αρθρώσεων εάν δεν αντιμετωπιστεί. Η ενημέρωση στις πληροφορίες συνταγογράφησης βασίζεται σε δεδομένα από την FUTURE 5, τη μεγαλύτερη μελέτη Φάσης ΙΙΙ για βιολογικό παράγοντα που έχει γίνει για την ΨΑ έως σήμερα (996 ασθενείς). 

«Αν και τα καθημερινά συμπτώματα της ψωριασικής αρθρίτιδας μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά έναν ασθενή, η εξελικτική φύση της νόσου αυτής δεν θα πρέπει να αγνοείται. Η βλάβη των αρθρώσεων που συχνά προκύπτει από την παρουσία της νόσου στην πάροδο του χρόνου μπορεί δυνητικά να γίνει μόνιμη», δήλωσε η Marcia Kayath, Head US Clinical Development and Medical Affairs, Novartis. «Τώρα, οι γιατροί και οι ασθενείς τους με ψωριασική αρθρίτιδα μπορούν να είναι σίγουροι ότι η σεκουκινουμάμπη όχι μόνο προσφέρει σημαντική καταπράυνση των συμπτωμάτων, αλλά βοηθά και στην επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου». 

Βάσει εκτιμήσεων, η ψωριασική αρθρίτιδα (ΨΑ), προσβάλλει 2 εκατομμύρια ανθρώπους στις Η.Π.Α. και χαρακτηρίζεται από άλγος στις αρθρώσεις και δυσκαμψία. Η ψωριασική αρθρίτιδα (ΨΑ) μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμη βλάβη των αρθρώσεων και αναπηρία, που προκαλούνται από τη φλεγμονή ετών.

Σχετικά με τη σεκουκινουμάμπη και την ιντερλευκίνη-17Α (IL-17A)
Η σεκουκινουμάμπη είναι ένα πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα (mAB) που δεσμεύεται εκλεκτικά στην κυτταροκίνη ιντερλευκίνη-17A (IL-17A) και αναστέλλει την αλληλεπίδρασή της με τον υποδοχέα IL-171. Η σεκουκινουμάμπη είναι εγκεκριμένη σε περισσότερες από 75 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Η.Π.Α., σε όλες τις ενδείξεις – ψωριασική αρθρίτιδα (ΨΑ), ψωρίαση και αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα (ΑΣ). Η σεκουκινουμάμπη είναι εγκεκριμένη για τη θεραπεία της ψωριασικής αρθρίτιδας (ΨΑ) σε 77 χώρες, μεταξύ των οποίων στις Η.Π.Α., τον Καναδά, τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Αυστραλία.

Πηγή: farmakeutikoskosmos.gr

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services