Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Προσφορά 17,6 εκατ. δολ. σε 30 ομάδες ασθενών με ΗΙV από την Giliead

Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 17,6 εκατομμυρίων δολαρίων σε 30 διαφορετικούς οργανισμούς ασθενών με HIV στις ΗΠΑ, προσφέρει η φαρμακευτική επιχείρηση Gilead Sciences, μέσω της πρωτοβουλίας Gilead HIV Age Positive.

Μέχρι το 2030, πάνω από το 80% των ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV θα βρεθεί αντιμέτωπο με τουλάχιστον μία κλινική περίπτωση, σε σύγκριση με μόλις 29% που καταγράφονταν το 2010.

Η Gilead Sciences στηρίζει τους ασθενείς που ζουν με τον ιό του HIV καθώς φέτος, για πρώτη φορά, περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που ζουν με τη νόσο στις ΗΠΑ θα είναι άνω των 50 ετών.

Μετά από συζητήσεις με τους συλλόγους, επαφές με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και τους ανθρώπους που ζουν με τον ιό, η Gilead Sciences συνειδητοποίησε ότι χρειάζονται περισσότεροι πόροι για την κάλυψη των αναγκών τους.

Στόχος της προσπάθειας, μέσω της διάθεσης των 17,6 εκατ. δολ., είναι να βελτιώσει τον τομέα περίθαλψης, διαθέτοντας πόρους για καλύτερη ευημερία και πολιτικές που επηρεάζουν την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν με τον ιό.

Προτεραιότητα ο… άνθρωπος

«Υπήρξε μεγάλη συζήτηση σχετικά με την παύση της επιδημίας AIDS και των νέων λοιμώξεων, όμως υπάρχει και ένας εξίσου σημαντικός αριθμός ανθρώπων που ζουν με τον ιό του HIV, για μεγάλο διάστημα», όπως δήλωσε η Amy Flood, αντιπρόεδρος Εταιρικών Υποθέσεων της Gilead Sciences. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αντιμετωπίζουμε σωστά τις μοναδικές ανάγκες αυτού του πληθυσμού».

Μέχρι το 2030, πάνω από το 80% των ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV θα βρεθεί αντιμέτωπο με τουλάχιστον μία κλινική περίπτωση, σε σύγκριση με μόλις 29% που καταγράφονταν το 2010.

Η νέα χρηματοδότηση αποτελεί συνέχεια της δέσμευσης της Gilead Sciences από το 2017, οπότε και διέθεσε 100 εκατ. δολ., για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS στις χώρες της Αφρικής, προκειμένου να υποστηρίξει τις προσπάθειες για μείωση του στίγματος και των ανισοτήτων των ανθρώπων που σχετίζονται με το HIV.

Το πρώτο φάρμακο της Gilead Sciences που έλαβε έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ήταν το Viread το 2001. Ωστόσο, η εταιρεία αριθμεί σήμερα περισσότερες από 10 θεραπείες κατά του ιού που προκαλεί AIDS. Πρόσφατα, ο FDA ενέκρινε το Biktarvy της Gilead, ως ημερήσιο δισκίο για λοιμώξεις HIV-1.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services