Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Συμμαχία Merck – GSK στην ογκολογία

Η Merck και η GlaxoSmithKline (GSK) ανακοίνωσαν μια παγκόσμια συμμαχία για την από κοινού ανάπτυξη και μίας νέας ανοσοθεραπείας, που έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει πολλαπλούς καρκίνους.

Πρόκειται για το M7824 (bintrafusp alfa), που είναι σχεδιασμένο να στοχεύει ταυτόχρονα δύο ανοσοκατασταλτικές οδούς, στο μετασχηματισμό του αυξητικού παράγοντα-β (TGF-β) και στο συνδετήρα κυτταρικού θανάτου-1 (PD-L1), που χρησιμοποιούνται συνήθως από τα καρκινικά κύτταρα για να αποφύγουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

«Η πρωτεΐνη σύντηξης M7824 έχει τη δυνατότητα να φέρει νέες λύσεις σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο. Μαζί με τη GSK επιδιώκουμε να προωθήσουμε μια αλλαγή παραδείγματος στη θεραπεία του καρκίνου ως ηγέτες σε αυτή τη νέα κατηγορία ανοσοθεραπειών», δήλωσε η Belén Garijo, επικεφαλής της Merck.

Η Merck θα λάβει προκαταβολή ύψους 300 εκατ. ευρώ και μελλοντικά μπορεί να λάβει πληρωμές έως 500 εκατ. ευρώ, καθώς και μελλοντικές εγκρίσεις και εμπορικά ορόσημα μέχρι 2,9 δισ ευρώ.

Για την GSK, αυτή η συμμαχία αποτελεί ένα ακόμη βήμα, που δείχνει ότι θέλει να επιστρέψει δυναμικά στο χώρο της ογκολογίας, καθώς θυμίζουμε ότι το 2014 είχε πουλήσει όλα τα αντικαρκινικά φάρμακα στην Novartis. Πρόσφατα, όμως, δείχνει ότι προωθεί δυναμική επάνοδο με την εξαγορά της Tesoro, μιας ογκολογικής εταιρείας με έδρα το Waltham, της Μασαχουσέτης.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services