Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Μείωση των πωλήσεων φαρμάκων παγκοσμίως!

Ειδικότερα, η γνωστή εταιρεία ερευνών αγοράς Evaluate εκτιμά ότι οι πωλήσεις φαρμάκων θα συνεχίζουν να αυξάνονται σταθερά έως το 2021, όταν και θα φθάσουν το 1,12 τρις δολάρια. Όμως, την επόμενη χρονιά, θα έχουμε μείωση για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια στα 1,06 τρις δολ. https://goo.gl/QzBmyD

«Η συνεχιζόμενη πολιτική και δημόσια διαμάχη για τις τιμές τόσο των νέων όσο και των παλαιότερων φαρμάκων δεν θα σταματήσει και ήδη αρχίζουμε να αισθανόμαστε τις συνέπειες. Η πρόσβαση στην αγορά γίνεται ολοένα και δυσκολότερη. Το αυξανόμενο κόστος για την είσοδο στην αγορά ενός καινοτόμου φαρμάκου σήμερα ξεπερνά τα 4 δις δολάρια, γεγονός που επιφέρει πρόσθετη πίεση στις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες και επιδρά αρνητικά στη μακρόχρονη βιωσιμότητά τους», τονίζει ο Antonio Iervolino, επικεφαλής του τμήματος προβλέψεων της Evaluate.

Οι νέες ανοσοθεραπείες έναντι του καρκίνου, όπως το Opdivo (nivolumab) και το Keytruda (pembrolizumab) είναι εκείνες που θα συμβάλουν ώστε η παγκόσμια αγορά να φθάσει και να ξεπεράσει το όριο του ενός τρις δολαρίων. Επίσης, έως το 2022, οι πωλήσεις των ορφανών φαρμάκων (θεραπείες για σπάνιες παθήσεις) θα συνεχίσουν να αυξάνονται, αποτελώντας μέχρι και το 1/3 της συνολικής αγοράς, παρά τα ερωτήματα για το υψηλό τους κόστος.

Κατά τα άλλα, η λήξη πατεντών θα έχει ως αποτέλεσμα την περίοδο 2016-2022 να μειωθούν οι πωλήσεις περίπου κατά 194 δις δολάρια. Το γνωστό βιολογικό φάρμακο Humira της αμερικανικής Abbvie θα παραμείνει στην πρώτη θέση των πωλήσεων στις ΗΠΑ με πωλήσεις ύψους περίπου 12 δις δολάρια.

Οι εταιρείες NovartisPfizer και Roche θα συνεχίσουν να ανταγωνίζονται για την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, αλλά η Evaluate εκτιμά ότι η Novartis διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα.

Πηγή: virus.com.gr

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services